Karnisok

A jó ízléssel kiválasztott karnisok otthonunk, munkakörnyezetünk valódi dekorációja és függönyünk kiegészítő elemei lehetnek. Akár bordázott mintázatú rudakat, akár fém- vagy fakarnisokat képzelt el a berendezni kívánt miliőhöz, itt segítünk rátalálni a legmegfelelőbbre. A katalógusok a lap alján találhatók.

 

Rúdkarnis

Lakásba vagy irodába keresi a megfelelő karnist? 16 mm-es kollekciónkban a klasszikustól a modernig minden stílust megtalál. Négy különböző színből választhat: fekete, acél, matt-króm és antik-arany, ezek igény szerint kombinálhatók.

Rendkívül változatos és izgalmas, fémből készült végzáró kollekciónk úgy állítottuk össze, hogy minden kedves vásárlónk megtalálja egyéniségének, ízlésének és az igényének megfelelő darabot. A változatosság nemcsak a végzárók formájában jelentkezik, hanem anyagában, színében és stílusában is.

A rúdkarnisok nagy előnye, hogy hosszuk a toldóelemek segítségével tovább növelhető. Kollekciónkból 1,2-től 2,4 méterig, hat különböző hosszúságban kiválaszthatja a legjobbat. Sőt, ezek az elemek a toldócsuklók segítségével akár a többféle szöget bezáró szobasarkokban is összekapcsolhatók.

Különlegességeink között szerepelnek a nútos illetve a bordázott mintázatú rudak. A nútos rudak előnye, hogy a rúd felülről történő felfüggesztésnek köszönhetően függönyeinket akadálytalanul húzhatjuk el, és ezáltal a tartók nem gátolják a csúszkák mozgatását.

A karnisok falra illetve mennyezetre való felszereléshez szükséges tartóink szintén rendkívüli változatos megoldásokat kínálnak. Kollekciónkban megtalálják az egyszerűbb, a klasszikus, a modern stílusú, valamint az oldalfali és mennyezeti tartókat is.

A függönyök felfüggesztéséhez két különböző típusú karikát kínálunk: fém illetve teflonbetétes, ún. néma karikát ajánljuk, mely lehetővé teszi függönyeink hangtalan elhúzását. A karikákhoz a hozzátartozó kampót, a nútos rudakhoz pedig a műanyag csúszkákat is megtalálja nálunk.

 

Alukarnis

Az alumínium karnisok kínálják a függönyök felfüggesztésének legváltozatosabb 0212módozatait. Legnagyobb előnyük, hogy bármilyen alakban formálhatók mind függőleges, mind vízszintes irányban. Ennek köszönhetően a legkülönbözőbb nyílászárókhoz és ívekre is alkalmazhatók, hiszen boltív, bástyaív vagy akár hullámalakban is hajlíthatók, valamint mennyezetre és falra is egyaránt szerelhetők.

További nagy előnye az alukarnisoknak, hogy igény szerint bármilyen méretre vághatók, illetve toldók segítségével méretük rugalmasan növelhető.

A függönyözési igényektől függően alakíthatjuk a sínek számát is, a tépőzáras oldalfali sínnek és a drapériának köszönhetően pedig az alukarnisunkat akár teljes egészében eltakarhatjuk. A függöny elhúzására is több lehetőséget kínálunk: vásárlóink a kézi, valamint a zsinóros mozgatási megoldások közül is válogathatnak.

Kollekciónkban megtalálhatók a mennyezeti, oldalfali, valamint az oldalfali tépőzáras sínek, a sínek lezárását szolgáló végzárók, csúszkák és a hozzá tartozó kampók, különböző toldó elemek, tartók, lapos- és sarokvasak, valamint egyéb kiegészítők is.

 

Fakarnis

Természetes alapanyaguknak és színviláguknak, letisztult stílusuknak és sokrétű alkalmazási lehetőségüknek köszönhetően rendkívül közkedveltté váltak vásárlóink körében a fa rúdkarnisok. Nagy előnyük, hogy rengeteg különböző stílusú anyaggal kombinálhatók, tehát könnyebbé teszik számunkra a legmegfelelőbb függöny kiválasztását, és ezáltal nagymértékben hozzájárulnak a belső tereink harmóniájának megteremtéséhez is.

Kollekciónk termékei négy kedvelt színben kaphatók: natúr, cseresznye, dió és wenge. Kínálatunkban megtalálja az 1,2 – 3,2 méterig terjedő, hat különböző hosszúságú rúdkarnisokat; az 1,1 – 3,1 méter hosszúságig terjedő másodsíneket, valamint kiegészítő elemeink széles választékát: fából készült tartókat, oldalfali tartókat, kikötőgombokat, karikákat és végzárókat egyaránt.

 

Kávéházi- és vitrázsrúd

Rövidebb függönyök, az ún. kappák- és vitrázsfüggönyök felfüggesztésére kínálnak rendkívül egyszerű megoldást a kávéházi- és vitrázsrudak.

A kávéházi rúd egy kihúzható, állítható méretű és jellemzően a falra rögzítendő karnis. A kollekciónkban szereplő, 100%-ban kihúzható café rudak három színben (fehér, réz és matt-króm) és három méretben (55-85 cm, 85-135 cm, 135-225 cm) kaphatóak.

A vitrázsrúd szintén egy kihúzható, állítható méretű függönytartó, melyet jellemzően a nyílászáróra rögzítünk. A vitrázsrúd tehát tökéletes megoldást kínál arra az esetre, ha a nyílászárót a függönnyel együtt szeretnénk mozgatni. A vitrázsrudat a nyílászáróra rögzített kampókra akasztjuk.

A kampók rögzítésére két lehetőségünk nyílik:
(1) a kis kampókat betekerjük a nyílászáróba;
(2) öntapadós kampókat ragasztunk a nyílászáró keretére. Ez ideális megoldás, ha például műanyag nyílászárókról van szó, vagy ha nem akarunk belefúrni a nyílászáró keretébe.

Kínálatunkban szereplő, 100%-ban kihúzható, műanyag bevonatú vitrázsrudak fehér színben és négy méretben (40-70 cm, 60-110 cm, 80-150 cm, 100-180 cm) kaphatók. Mind a café rudak, mind a vitrázsrudak csomagolása tartalmazza a felszerelésükhez szükséges anyagokat is.

 

Raffroló rendszer

A raffroló divatos, letisztult megjelenésének köszönhetően egyedi kiegészítője lehet a fiatalos lakásoknak, modern irodáknak és enteriőröknek egyaránt. Praktikus megoldási lehetőséget kínálhat olyan helységekben, ahol a hagyományos függöny alkalmazása nem kivitelezhető; ugyanakkor kiválóan kombinálható lapfüggönnyel és a hagyományos, ráncolt függönyökkel.

További előnye, hogy a rolószerkezetek lehetővé teszik szinte bármilyen, még a legnehezebb anyagok pl. Black Out textilek használatát is. Ráadásul a raffroló egy rendkívül anyagtakarékos megoldás, hiszen csak a széleken lévő behajtások miatt kell 10-15 cm-rel több anyagot felhasználnunk.

A rolószerkezet jellemzője, hogy függőleges mozgatással, a pálcatávolságok arányában hajtogatva gyűjti egymásra a kelmét. A textilt tépőzárral rögzítjük a rolószerkezet tetejéhez, az anyag pedig alján kialakított részbe elhelyezett és bevarrt alumínium súlylapnak köszönhetően feszes marad. A raffroló oldalfalra és mennyezetre egyaránt rögzíthető.

A Szintetika Karnisvilág Kollekciónkban megtalálják a rolószerkezet minden tartozékát; az alapanyagot, a varrást, valamint az össze- és felszerelést mi szolgáltatjuk vásárlóinknak.

A Szintetika Karnisvilág raffroló két nagy csoportra bontható: a zsinóros és a gyöngyláncos rendszerre. A zsinóros raffrolók felépítése egyszerűbb, ezáltal árban is kedvezőbbek. A szerkezet rendkívül könnyen kezelhető,  és vastagsága csupán 1,5 cm, így a legszűkebb helyre is felszerelhető. Hosszabb rolók esetén azonban problémát jelenthet, hogy felhúzott állapotban a teljes zsinórzat a roló mellett lóg. Ebben az esetben már a gyöngyláncos rolót ajánljuk.

A gyöngyláncos raffroló egy fejlettebb technológiájú, igényesebb termék, ahol az alkatrészek és az anyag már a tokon belül helyezkedik el. A gyöngyláncos megoldás mellett, a roló mozgatására a luxus elvárások kielégítését szolgáló távirányítós, motoros technológia is megtalálható üzletünkben.

A fényáteresztő anyagokhoz a húzózsinóros raffroló szerkezet is tökéletesen megfelel, a közepesen nehéz sötétítő anyaghoz azonban már a gyöngyláncos rolószerkezet felszerelését ajánljuk.

Katalógusok letöltése:

 

16mm
Alu
Kávéházi

 

 

Design profil
Lapfüggöny
Műanyag

 

 

Raffrolo
Fa